a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Articole recente

Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare!

Întrebări frecvente

AICI VEI AFLA MAI MULTE DESPRE RADIOGRAFIE, EFECTELE ACESTEIA, DAR ȘI DESPRE SUBIECTE SIMILARE. VIZITEAZĂ CONSTANT PAGINA NOASTRĂ PENTRU A AFLA ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ CEVA NOU.

Este necesară o programare în prealabil pentru realizarea unei investigatie dentară ?

Nu aveţi nevoie de programare, ne puteţi vizita oricând în timpul programului de lucru:Luni – Vineri: 08:00-20:00.

In cazul seturilor fotografice cu scop medical este necesara programarea telefonica la telefon: 0741 99 55 22

Cum trebuie să mă pregătesc înainte de expunere?

Dacă aveți bijuterii/ obiecte metalice (cercei, lanțișor, piercing etc.), trebuie înlăturate înaintea expunerii. Uneori, trebuie să înlăturați și proteza dentară, dacă este cazul.

Pot face radiografii dentare dacă sunt însărcinată sau alăptez?

Radiografiile dentare digitale și tomografiile 3D CBCT au un nivel foarte scăzut de radiații, așadar, acestea nu vor afecta embrionul în niciun fel.

O femeie însărcinată expusă profesional poate încasa o doză de radiații de 1000 µSV (echivalentul a 100 rx panoramice) fără ca acest lucru să prezinte risc asupra sarcinii.

Cu toate acestea, recomandăm efectuarea radiografiilor dentare doar în situații în care este absolut necesar și doar cu recomandare din partea medicului ginecolog curant!

Ar trebui să mă îngrijoreze doza de radiații la care sunt expus?

Nu. Însă, expunerile CBCT trebuie recomandate de către medicul stomatolog, după cazul fiecarui pacient. Dozele de radiații folosite la CBCT sunt mult mai reduse decât cele folosite la CT-ul medical.

Este indicat pentru copii să facă radiografii dentare?

Deoarece dantura copiilor este în continuă dezvoltare este important să se facă examinări periodice la îndrumarea medicului stomatolog. Aparatele de radiologie utilizate în cadrul centrelor Dentaview sunt dotate cu programe imagistice pentru copii, cu doze de radiații minime.

Cât timp durează o expunere CBCT?

Expunerea în sine durează aproximativ 11-20 de secunde, dar de cele mai multe ori, pregătirea și poziționarea fac ca întreg procesul să ajungă la aproximativ 5 minute.

Care este procesul de realizare al unei radiografii dentare panoramice?

În funcție de tipul de echipament, veți fi poziționat în picioare sau șezând și va trebui să ramâneți nemișcat pe toată durata expunerii care durează 11 secunde. Asistentul radiolog va folosi de obicei un suport pentru frunte și bărbie, să se asigure că nu vă mișcați. Astfel, veți fi pregătit pentru realizarea CBCT-ului.

De obicei, asistentul radiolog realizează o imagine de verificare pentru a stabili acuratețea zonei de interes, înainte de începerea expunerii. După realizarea imaginii de verificare, va începe expunerea propriu-zisă. Aparatul se va mișca circular în jurul capului, însă nu vă va atinge.

Dupa ce expunerea a luat sfârșit, veti fi rugat să luați loc pe scaun, până imaginile sunt verificate de către personal.

Cum pot obține mai multe informații?

Mai întâi de toate, trebuie să discutați cu medicul stomatolog curant. El este cel mai în măsură să vă explice de ce tip de investigație aveți nevoie.

De asemenea, pe site-ul nostru găsiți informațiile necesare despre tehnologia folosita și dozele la care sunteți expuși în cadrul investigațiilor radiologice.

Cum ajung la DENTVIEW?

Centrul de radiologie este situat pe Strada Gib Mihaescu 15B, demisol, in vecinatatea Kaufland, Teonic, Valoris, sediu tehnic RCS-RDS.