a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Articole recente

Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare!

RADIOGRAFIA DIGITALĂ PANORAMICĂ

     Radiografia panoramică (Ortopantomografia) furnizează medicului o imagine de ansamblu a dentiției și a elementelor anatomice maxilo-faciale înconjurătoare.

     Această radiografie se realizează înainte de orice tratament stomatologic, astfel încât medicul să aibă o imagine completă a cazului pe care îl tratează, să evalueze posibile leziuni inflamatorii sau dinți neerupți, structura osoasă de susținere, articulațiile temporo-mandibulare, să vizualizeze molarii de minte, rapoartele dinților cu repere anatomice învecinate (nerv alveolar, sinus maxilar) sau posibile fracturi osoase maxilare sau mandibulare.

3.3 poza panoramica

TELERADIOGRAFIA (CEFALOMETRIA) DE PROFIL

     Teleradiografia de profil este radiografia în care se surprinde întregul craniu și este recomandată atunci când se dorește aplicarea unui aparat ortodontic. Se poate face examinarea dinților în legatură cu maxilarul și profilul pacientului.

3.3 poza CEPH

RADIOGRAFIA DIGITALĂ RETROALVEOLARĂ

     Radiografia retroalveolară se realizează pentru un dinte sau un grup de doi maxim trei dinți, pentru a evidenția dintele în întregime, la dimensiuni reale: coroana, rădăcina și osul în care este ancorată. Radiografia retroalveolară este recomandată în tratamentele endodontice, parodontale, chirurgicale pentru vizualizarea rădăcinii sau a coroanei dintelui.

3.3 Poza radiografie intraorala

RADIOGRAFIA DIGITALĂ BITEWING

     Radiografia bitewing se realizează pentru a observa punctele sau suprafețele de contact dintre coroanele dinților posteriori adiacenți sau conturul osului alveolar la acest nivel. Sunt surprinse atât coroanele dinților superiori, cât și a celor inferiori pe același film. Scopul radiografiei este de a depista cariile interdentare sau pe cele care se formează sub obturații sau lucrări.

3.3. poza bitewing

STATUS DENTAR BI-MAXILAR

     Radiografiile de status bi-maxilar se efectuează pe fiecare zonă în parte, cuprinzând întreaga cavitate bucală. Imaginile sunt detaliate pe grupe de dinți în incidente retroalveolare și bite-wing.

3.3 Set ortodontic complet

SET ORTODONTIC COMPLET

     În cazul tratamentelor ortodontice este esențial ca medicul specialist ortodont să poată analiza toate informațiile oferite de investigațiile radiologice cuprinse în dosarul ortodontic complet:

  • Ortopantomografie (OPT) – sau radiografia digitală panoramică în ocluzie – oferă o imagine de ansamblu a tuturor dinţilor din cavitatea bucală, inclusiv sinusurile maxilare şi articulaţiile temporo-mandibulare;
  • Teleradiografia laterală – evidențiază raportul dinților cu maxilarele și a maxilarelor cu oasele craniului necesare în stabilirea diagnosticul și planul de tratament;
  • Analiza cefalometrica digitală – Analiza cefalometrică se realizează computerizat, prin intermediul unor soft-uri specializate. Practic, reprezintă o analiză foarte precisă prin care se măsoară şi se analizează prin comparaţie armoniile şi dizarmoniile faciale, maxilare şi dentare.
  • Fotografii de diagnostic ortodontic – indispensabile în realizarea unui plan de tratament sigur și corect.