a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Articole recente

Pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare!

RADIOGRAFIILE DENTARE SUNT SIGURE PENTRU COPII?

RADIOGRAFIILE DENTARE SUNT SIGURE PENTRU COPII?

radiologie dentara radiografie panoramica

RADIOGRAFIILE DENTARE SUNT SIGURE PENTRU COPII?

Siguranță copiilor este prioritatea părinților, dar si pentru medicul stomatolog sau radiolog sănătatea copilului tău este o prioritate.
Practica și etica medicală, dorința de a vindeca, precum şi reputația medicală pe care orice medic stomatolog o are de întreținut, sunt tot atâtea motive pentru ca tu să fii convins că siguranța copilului tău este o prioritate şi pentru medicul său stomatolog.
În primul rând, dacă radiografiile dentare nu ar fi sigure, nu ar fi recomandate de către medicii stomatologi şi mai ales, nu copiilor.

Radiațiile X devin periculoase doar în cazul dozelor foarte mari.

La fel ca în cazul medicamentelor, dozajul este bariera între beneficiu şi efect dăunător.

În cazul radiografiilor, beneficiile depășesc cu foarte mult riscurile, care sunt, de altfel, minime, în cazul radiografiilor dentare.
În cazul în care medicul stomatolog îţi recomandă realizarea unei radiografii dentare pentru copilul tău, poţi fi sigur că această recomandare a fost făcută în urma analizei riscurilor şi beneficiilor.
La fel ca şi medicamentele care se dozează foarte clar, în funcție de vârsta copilului şi afecțiune, dozele mai mari putând fi periculoase, la fel şi radiațiile X se dozează foarte strict.
Dozele pentru radiografiile copiilor sunt mult mai mici, adaptate vârstei/greutăți pentru fiecărei radiografii în parte.
Medicina modernă are ca obiectiv nu doar prevenția afecţiunilor, ci şi minimizarea riscurilor, noile tehnologii au adus îmbunătățirii considerabile radiologiei dentare.
Radiologia digitală a introdus radiografii şi tomografii dentare digitale, cu mult mai eficiente, clare şi detaliate decât cele clasice.
Radiografiile digitale sunt cât de sigure posibil, expunându-i la aproximativ 20% din radiaţiile la care erau expuşi prin efectuarea radiografiilor clasice.
Cantitatea de radiații aferentă unei radiografii digitale retroalveolare este mai mică decât nivelul de radiaţii la care este expus un copil în mod natural, pe parcursul unei zile.

Dozele necesare radiografiilor dentare sunt cele mai mici din radiologie.

În comparație cu o radiografie la plămâni (7 mSv), radiografia dentară este cu mult mai puțin iradiantă (0,002 – 0,004 mSv).

ALEGE PENTRU CELE MAI SIGURE ŞI CALITATIVE RADIOGRAFII ŞI DENTARE PENTRU COPILUL TĂU

Pentru radiografii dentare sigure si precise alege centrul radiologic dentar DentView din Râmnicu Valcea,

Str. Gib Mihăescu 15B, demisol

telefon 0741 99 55 22

office@dentview.ro

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.